Fpay.ro - RO-eFactura ANAF - Mai mult decat un program de facturare gratuit

E-FACTURA ESTE ASOCIAT CU FPAY

Primesti sau trimiti efactura cu un click!

Ce este E-Factura?

Sistemul e-Factura a fost implementat cu scopul principal de a îmbunătăți colectarea impozitelor și taxelor, în special a TVA-ului. Pentru conformitate, agenții economici sunt obligați să genereze e-facturi, care sunt apoi încărcate pe site-ul ANAF, prin intermediul Sistemului de Preluare și Validare (S.P.V.). E-factura este un fișier electronic în format .xml, care conține toate informațiile unei facturi într-o formă standardizată și codificată. Transmiterea acestui fișier către ANAF se face prin intermediul S.P.V.-ului firmei emitente. Fișierul ajunge și în S.P.V.-ul clientului, în cazul în care acesta are definit un astfel de sistem. De la 1 ianuarie 2024, devine obligatorie utilizarea e-Facturii și în cazul prestării serviciilor în țară către operatori economici privați (cu excepția persoanelor fizice). Astfel, orice serviciu furnizat în România pentru un operator economic, fie public, fie privat, trebuie să fie însoțit de trimiterea unei e-Facturi în conformitate cu noile reglementări.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Genereaza factura XML sau trimite-o cu un click catre ANAF!

FPAY>RO

Equidem impedit officiis quo te. Illud partem sententiae mel eu, euripidis urbanitas et sit. Mediocrem reprimique an vim, veniam tibique omittantur duo ut, agam graeci in vim. Quot appetere patrioque te mea, animal aliquip te pri. Ad vis animal ceteros percipitur, eos tollit civibus percipitur no.

Intrebari frecvente

 • Termen limita trimitere factura

  In acest moment, termenul limita pentru trimiterea facturii in sistemul national este de 5 zile. Dupa trimitere verificati daca factura este valida si descarcati raspunsul semnat. Recomandam arhivarea lui electronica.

 • Pot sa stornez o factura trimisa?

  Tehnic nu pot fi anulate facturile trimise. Pentru stornare se poate trimite o factura cu minus sau poate fi trimisa o factura corectata si se va mentiona legatura cu factura anterioara.

 • Voi primi in SPV facturi de la furnizori?

  Facturile care nu sunt inregistrate corect in sistemul e-factura, nu au valoare (cele care se incadreaza in aceste criterii). Va trebui sa verifici si sa descarci facturile primite din SPV. FPAY ofera preluarea automata a facturilor si aveti posibilitatea de a le descarca direct din cont.

 • Arhivarea facturilor primite in SPV

  Atat raspunsurile primite pentru facturile pe care le trimiti cat si facturile primite de la furnizori, pot fi descarcate de pe serverul ANAF in termen de 60 zile. Dupa acest termen ele nu vor mai putea fi descarcate, de aceea este recomandat sa pastrati o arhiva electronica. FPAY salveaza aceste documente in cloud, pentru a le putea descarca ulterior. Perioada de pastrare in cloud este in functie de pachetul ales. Recomandam sa aveti si un back-up local.

 • Ce format trebuie sa aiba factura?

  Pentru a fi inregistrata in sistemul e-factura ANAF, formatul trebuie sa fie XML si sa respecte strict criteriile impuse. FPAY respecta aceste cerinte si genereaza automat fisierul pe care il puteti descarca de la noi si incarca in SPV manual sau puteti alege sa facem noi trimiterea fisierului automat. Te vom anunta imediat dupa ce primim raspunsul de la ANAF si il vei putea descarca.

 • Ce inseamna o factura nevalida?

  Factura trimisa trebuie sa respecte strict criteriile impuse de ANAF pentru formatul XML. Daca intampini o problema cu facturile generate prin platforma noastra, ne poti contacta oricand si te vom ajuta in cel mai scurt timp.